asd asd asd asd asd
VALJEVO ZA VAS - AKTUELNO
Valjevo za Vas na izložbi 'Građani sveta ovde pored nas'',
nedelja, 11 april 2010 22:30
Daleke 1971. godine, ustanovljen je Svetski dan Roma, kako bi se skrenula pažnja javnosti na težak položaj u kome žive pripadnici romskog naroda. Ovaj datum je od izuzetnog značaja za unapređenje položaja Roma u društvu, upoznavanje njihovog porekla i načina života, a pre svega smanjenje siromaštva. U ovom zaista velikom i značajnom poduhvatu, osobena romska kultura, prepoznatljiva širom sveta, jedno je od najefiksnijih načina za postizanje cilja. Izložba Građani sveta ovde pored nas insistira upravo na ovim vrednostima, želi da upozna širu javnost, ali i same Rome sa istorijom i kulturom ovog naroda, kao i putem dolaska Roma na ove prostore.
Opširnije...
 
HRABRI TURISTI
Wilde Serbia Team, član udruženja Valjevo za Vas, organizovao je speleološku avanturu u Petničkoj pećini, u kojoj je učestvovalo dvadesetak turista iz Beograda i Pančeva. Više o tome u tekstu iz današnjih Večernjih novosti iz pera Branka Puzovića.
 
 
’’Valjevo za Vas’’ na sajmu ’’Darovi prirode’’
subota, 20 mart 2010 22:12
Udruženje ’’Valjevo za Vas’’ učestvuje na 13. Međunarodnoj izložbi lekovitog bilja i preparata od meda koji se, paralelno sa 15. Međunarodnim sajmom hortikulture, od 19. do 21. marta održava na Beogradskom sajmu. Valjevski klaster se predstavlja na štandu Udruženja domaćina i Gljivarskog društva Valjevo, koji predstavlja donaciju Ministarstva poljoprivrede našim društvima koja godinama nastupaju na ovom sajmu i reprezentuju darove prirode valjevskog kraja.
Sajam

Udruženi nastup Valjevaca na sajmu ’’Darovi prirode’’ predstavlja eko-etno priču zasnovanu nfa prirodnim lepotama, zdravoj hrani, specifičnim prehrambenim proizvodima, domaćoj radinosti i zanatima i slično.
U izložbenom programu našli su se duvan čvarci, suve šljive, kupinovo vino, jabukovo sirće, razne vrste rakija, suve gljive, turšije, proizvodi od vune, domaća radinost, odeća od prirodnih materijala sa etno motivima, uz mogućnost degustacije što su posetioci štanda rado koristili.
Opširnije...
 
ČETVRTI DAN NA STANDU VALJEVA ZA VAS
I četvrti dan (subora, 27. februar) Sajma turizma je na štandu Valjeva za Vas protekao u burnim programskim aktivnostima. Širok spektar potencijala zdravstvenog turizma je zainteresovanima
prezentovao Zdravstveni centar Valjevo, a Wild Serbia i Kasper travel su prikazali mogućnosti koje Valjevski kraj pruža za aktivan, avanturistički, odmor.
Opširnije...
 
TREĆI DAN SAJMA TURIZMA
Trećeg dana sajma na štandu klastera Valjevo za Vas predstavile su se članice klastera iz okolnih opština. Uz prigodan zabavni program, koji je izazvao veliko interesovanje sajamske publike, ali i diplomatskog kora, svoje turističke potencijale su prikazale opštine Osečina, Ljig i Mionica. Težište prezentacije je usmereno ka promociji seoskog turizma, ali i poznatih manifestacija: Sajma šljiva, Kosodbe na Rajcu i Mišićevih dana. Posebna zanimljivost je da se Valjevu za Vas priključila i opština Koceljeva, iz Šabackog (odnosno Mačvanskog) okruga, koja je zajedno sa Valjevcima promovisala svoj Festival zimnice.
Opširnije...
 
USPEŠAN NASTUP VALJEVACA NA SAJMU TURIZMA
Juče je na štandu turističkog klastera "Valjevo za Vas" održana glavna promocija Valjeva u okviru ovogodišnjeg Sajma turizma. Glumac  Ljubivoje Bube Markovic ovom prilikom u ulozi Milovana Glišiča, prisutne posetioce upoznao je sa lepotama I znamenitostima valjevskog kraja, približio im današnju atmosferu našeg grada ali pre svega uspeo na vrlo šarmantan način da istakne čuveni valjevski duh, našu gostoprimljivost i srdačnost.
 
Sajam
Milovan Glišić
 
Muzički deo programa obojili su tonovi gudačkog kvarteta MISS i saksofon Jovana Maljokovića, a prisutnima se obratio i Nemanja Pavlov pobednik prvog serijala reality show-a Survivor.
Opširnije...
 
Program "Valjevo za Vas" na Sajmu turizma

Udruženje - turistički klaster „Valjevo za Vas“, koje okuplja 32 članice, učestvovaće na predstojećem Sajmu turizma u Beogradu od 24-28. februara, u Hali 4 Beogradskog sajma. Ljubaznošću Privredne komore Beograda, klaster je besplatno dobio štand od 37 kvm u njihovom izložbenom prostoru od 300 kvadrata. Svih pet dana sajma ’’Valjevo za Vas’’ imaće promocije na svom štandu, ali i na centralnom mestu izložbenog prostora PK Beograda. Glavna promocija Valjeva biće u četvrtak 25. februara od 14 do 15 sati. U programu će učestvovati glumac Nenad Jezdić, džez muzičar Jovan Maljoković, gudački kvartet MISS i glumac Ljubivoje Bube Marković kao Milovan Glišić, koji će posetioce i provesti kroz znamenitosti valjevskog kraja. Očekuje se prisustvo gradonačelnika Zorana Jakovljevića i drugih gradskih funkcionera, kao i zvanica iz Beograda i drugih gradova. Koktel sa valjevskim specijalitetima na VIP štandu organizuje HTD ’’Vujić Divčibare’’.

Opširnije...
 
Održan sastanak klastera
Juče je u Klubu Narodnog muzeja održan sastanak na kojem je, uz učešće oko 20 članova klastera VALJEVO ZA VAS, još jednom razgovarano o programskoj i tehničkoj organizaciji nastupa klastera na Sajmu turizma od 24 – 28. februara u Beogradu.
Opširnije...
 
Pripreme za nastup na Sajmu turizma u Beogradu
četvrtak, 11 februar 2010 23:14

Udruženje VALJEVO ZA VAS užurbano se priprema za nastup na Sajmu turizma koji će se u Beogradu održati od 24-28. februara. Prošle nedelje VALJEVO ZA VAS ugostilo je Gorana Jankovića iz Privredne komore Beograda, zamenika sekretara udruženja ugostiteljstva i turizma, radi organizaciono-tehničkog dogovora oko nastupa našeg klastera u izložbenom prostoru Privredne komore Beograda.

Naime, PK Beograda besplatno je ustupila udruženju štand u okviru 300 kvm zakupljenih za svoje članice. Nakon prve razmene informacija i ideja, koje su se očigledno dopale g. Jankoviću, pre dva dana stigla je skica izložbenog prostora beogradske komore, iz koje se jasno vidi da će štand klastera VALJEVO ZA VAS biti preko 30 kvm!
Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 Sledeća > Kraj >>

Strana 3 od 4
     
2009 © donewell, Tekstovi: Narodni muzej Valjevo, Flash animacije: Cyber Team
Svi materijali na sajtu su zabranjeni za kopiranje.