asd asd asd asd asd
VALJEVO ZA VAS - AKTUELNO
Zaposleni iz PK Beograda na izletu u Valjevu
U organizaciji Privredne komore Beograda i klastera Valjevo za Vas, oko 90 zaposlenih iz ove institucije boravilo je juče u Valjevu na jednodnevnom izletu. Oni su posetili manastir Lelić, obišli postavke Narodnog muzeja, Tešnjar i gradsko jezgro, a zatim ručali u hotelu Grand.
RKP Beograd

Poseta predstavlja nastavak saradnje Valjeva za Vas i Privredne komore Beograda,  uspostavljene početkom godine kada je PKB obezbedila klasteru besplatan štand na Sajmu turizma, u okviru svog velikog izložbenog prostora.
Opširnije...
 
Peti festival duvan čvaraka
U nedelju 10. oktobra 2010. godine, u Valjevu, na keju pored reke Kolubare, održava se jubilarni peti festival duvan čvarak, specifičnog i jedinstvenog valjevskog brenda.
Opširnije...
 
TRKA PREŽIVLJAVANJA 2010.
Sportska organizacija Wild Serbia organizuje drugu po redu „Trku preživljavanja“ u periodu od 1. do 3. oktobra 2010. godine. Ovom prilikom Vas pozivamo da uzmete učešće u trci, dođete da se družimo i zabavimo.

Stazu od 50- 70 kilometara potrebno je preći za dva dana u timovima od 2 do 4 člana. To i ne zvuči tako teško, međutim od opreme timovima je dozvoljeno da koriste samo: mapu terena, kresivo za paljenje vatre, nož i odeću koju imaju na sebi. Prolazeći kroz šume, kanjone, livade i jaruge, takmičari se susreću sa raznim preprekama i opasnostima. U ovakvim uslovima potrebno je da sami naprave sklonište, zapale vatru, pronađu ili ulove hranu! Sve ove aktivnosti i domišljatost takmičara se posebno boduju pri ukupnoj oceni pobednika trke.
Opširnije...
 
Dani gljiva 2010.

Petnaesti DANI GLJIVA održaće se u Valjevu i na Povlenu od 1. do 3. oktobra, u organizaciji Gljivarskog društva Valjevo, Udruženja domaćina Valjevo i klastera „Valjevo za Vas“, a pod pokroviteljstvom Grada Valjeva. Kao i prethodnih godina, najavljen je dolazak zaljubljenika u prirodu i gljive iz drugih gradova, pre svega Beograda i Novog Sada. DANI GLJIVA jedna od prvih i najposećenijih manifestacija ovog tipa u Srbiji.

Prvog dana biće organizovano branje gljiva na Povlenu (polazak iz Valjeva u 11 sati), u pratnji stručnih vodiča, a zatim determinacija u sedištu Mesne zajednice Tešnjar. Iste večeri u Etno-kutku biće otvorena izložba slika od prirodnog bilja Snežane Ilić.
 
Opširnije...
 
PROGRAM TEŠNJARSKIH VEČERI
Valjevski letnji festival "Tešnjarske večeri" ove godine će se održati od 5. do 14. avgusta. Izložbe slika, fotografija, crteža, koncerti zabavne, klasične, starogradske, horske muzike, književne večeri, tribine, promocije, pozorišne predstave, sportska nadmetanja, učiniće da i ovogodišnje, 24. po redu Tešnjarske večeri okupe veliki broj Valjevaca i gostiju. 
Pored već uobičajenih prostora na kojima se realizuju programi-u Tešnjaru, na Letnjoj pozornici na Kolubari, plato ispred Centra za kulturu i gradske ustanove kulture, ove godine će svoja vrata otvoriti i Dom vojske, u čijoj letnjoj bašti će biti organizovana dečja i večernja scena. 
Tešnjarske večeri otvoriće u petak 6.avgusta, u 20.45 časova na Letnjoj pozornici na Kolubari, Miloje Mića Orlović, a uslediće veče filmske muzike, u izvođenju Big benda iz Novog Sada.
Opširnije...
 
Valjevski izazov

Juče je na Divčibarama startovala najveća avanturistička trka u Srbiji – „Valjevski izazov“! LJubitelji ekstremnih sportova će se kroz upoznavanje valjevskih planina, kanjona, pećina i reka ovog kraja takmičiti u speleologiji, penjanju i spuštanju niz litice, mauntajn bajk vožnjama, skokovima u vodu, plivanju itd. Organizator je udruženje “Wild Serbia”, uz podršku Grada Valjeva, Policijske uprave Valjevo, Službe hitne medicinske pomoći Zdravstvenog centra Valjevo i brojnih sponzora, uz generalnog pokrovitelja “Alp outdoor”.

Opširnije...
 
Priča o trešnji
Dana 10.juna 2010 godine održana je deseta, jubilarna manifestacija LEKOVITIM STAZAMA VALJEVSKIH PLANINA. Dosadašnje manifestacije bile su posvećene; vranilovki,potočarki, bosiljku, ruži, koprivi, hrastu, zovi, lipi i glogu, a ovogodišnja-trešnji.

Mesto održavanja –etno domaćinstvo Mila Obradovića u selu Podbukovi, na dvadesetak kilometara od Valjeva.


Organizatori: Udruženje domaćina Valjevo, Društvo za proučavanje lekovitog bilja, Gljivarsko društvo, Ekološko društvo  „Zeleni bukvar“, Udruženje „VALJEVO ZA VAS“, Udruženje domaćina „Crna reka“ i domaćinstvo Mila Obradovića.

Trešnja je biljka izuzetne vrednosti. Srpski ustanci u borbi protiv Turaka, izradjivali su od trešnjevog drveta topove, tvz.kumbare. Danas, drvo se koristi u stolarstvu i kolarstvu.za izradu muzičkih instrumenata i ukrasnih predmeta.
Opširnije...
 
LEKOVITIM STAZAMA VALjEVSKIH PLANINA
Podbukovi kod Valjeva
5. jun 2010, 11-17 sati

Manifestacija ’’Lekovitim stazama Valjevskih planina’’, u organizaciji Udruženja domaćina Valjevo, održaće se jubilarni deseti put u subotu 5. juna u selu Podbukovi, u domaćinstvu Mila Obradovića. Od 11 sati okupiće ljubitelje prirode, lekovitog i jestivog šumskog bilja i plodova, a glavna tema ovogodišnje manifestacije jesu svojstva TREŠNjE.
Opširnije...
 
ZDRAVSTVENI CENTAR NA FESTIVALU ZDRAVLJA
Zdravstveni centar Valjevo će u petak 16. i subotu 17. aprila učestvovati na prvom Prolećnom festivalu zdravlja, koji se u organizaciji časopisa „Tvojih 5 minuta“ održava u Domu vojske Srbije u Beogradu. Na Festivalu će se predstaviti ponuda zdravstvenog turizma našeg kraja, s posebnim osvrtom na stomatološke, dijagnostičke i usluge iz oblasti medicine rada, dok će na štandu biti i predstavnici Preventivnog centra i Patronažne službe Doma zdravlja uz merenje osnovnih parametara zdravlja. S obzirom na to da je Zdravstveni centar član turističkog klastera „Valjevo za Vas“, na Prolećnom festivalu zdravlja će biti promovisan i naš grad, uz učešće Gljivarskog društva i Udruženja domaćina.
Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 Sledeća > Kraj >>

Strana 2 od 4
     
2009 © donewell, Tekstovi: Narodni muzej Valjevo, Flash animacije: Cyber Team
Svi materijali na sajtu su zabranjeni za kopiranje.