asd asd asd asd asd
LEKOVITIM STAZAMA VALjEVSKIH PLANINA
Podbukovi kod Valjeva
5. jun 2010, 11-17 sati

Manifestacija ’’Lekovitim stazama Valjevskih planina’’, u organizaciji Udruženja domaćina Valjevo, održaće se jubilarni deseti put u subotu 5. juna u selu Podbukovi, u domaćinstvu Mila Obradovića. Od 11 sati okupiće ljubitelje prirode, lekovitog i jestivog šumskog bilja i plodova, a glavna tema ovogodišnje manifestacije jesu svojstva TREŠNjE.

Učesnici će u šetnji  uz Crnu reku, čiji je veći deo pod zaštitom države, brati i determinisati bilje u pratnji vodiča, a zatim saslušati predavanje o lekovitom i jestivom bilju i šumskim plodovima. Organizator će proglasiti proglasiti najboljeg berača, najukusnije jelo od samoniklog bilja, kao i najbolji dečji crtež. Degustiraće se pasulj sa koprivama, pite sa biljem, čajevi, medovača i drugi domaći delikatesi.
Kulturno-umetnički program činiće recital u učenika Poljoprivredne škole, igra KUD ’’Krušik i pesma KUD "GRADIMIR" iz Beograda, koji je prošle godine ostavio upečatljiv utisak na sve posetioce. Prateći program čine izložba fotografija, jestivog bilja, literature o bilju i gljivama, kao  i etno-postavka domaćinstva Obradović.
Suorganizatori su Društvo za proučavanje lekovitog bilja, klaster ’’Valjevo za Vas’’, Gljivarsko društvo Valjevo, Udruženje domaćina „CRNA REKA“ Podbukovi i domaćinstvo Mila Obradovića.
Kontakt: Dragić Tomić 063/278-941.


LINKOVI
 
 
     
2009 © donewell, Tekstovi: Narodni muzej Valjevo, Flash animacije: Cyber Team
Svi materijali na sajtu su zabranjeni za kopiranje.