asd asd asd asd asd
TRKA PREŽIVLJAVANJA 2010.
Sportska organizacija Wild Serbia organizuje drugu po redu „Trku preživljavanja“ u periodu od 1. do 3. oktobra 2010. godine. Ovom prilikom Vas pozivamo da uzmete učešće u trci, dođete da se družimo i zabavimo.

Stazu od 50- 70 kilometara potrebno je preći za dva dana u timovima od 2 do 4 člana. To i ne zvuči tako teško, međutim od opreme timovima je dozvoljeno da koriste samo: mapu terena, kresivo za paljenje vatre, nož i odeću koju imaju na sebi. Prolazeći kroz šume, kanjone, livade i jaruge, takmičari se susreću sa raznim preprekama i opasnostima. U ovakvim uslovima potrebno je da sami naprave sklonište, zapale vatru, pronađu ili ulove hranu! Sve ove aktivnosti i domišljatost takmičara se posebno boduju pri ukupnoj oceni pobednika trke.
Pobednik će biti ona ekipa koja sakupi najviše bodova, a poeni se dobijaju za vreme koje je potrebno da se pređe staza, svaku upaljenu vatru, napravljeno sklonište i pribavljenu hranu. Zato je neophodno da svaka ekipa ima foto-aparat kojim će sve te aktivnosti dokumentovati.  I ove godine je prodavnica outdoor i planinarske opreme ALP obezbedila vredne nagrade za pobednike.

Skup učesnika je zakazan za petak 1. oktobar u 20h na za sada „skrivenoj“ lokaciji. Start trke je planiran u subotu 2. oktobra u 9h ujutru. Dva dana pred trku  timovi će biti obavešteni o tome gde i kako da dođu kako bi lokacija trke ostala nepoznata do kraja. Novina u odnosu na prošlu godinu je to da takmičari dobijaju mapu terena ali ne i unapred ucrtane kontrolne tačke staze. Svaki tim će na početku trke dobiti kotu prve tačke, ako je uspešno pronađe čekaju ga nova uputstva za sledeću tačku  i tako redom do kraja… 
Prošlogodišnja Trka preživljavanja je na terenima Valjevskog kraja okupila oko 60 učesnika iz raznih krajeva Srbije. Kako je bilo na prošloj trci, pogledajte na:

http://www.wildserbia.com/sr/trka-prezivljavanja/2009/trka-2009
 
http://www.wildserbia.com/sr/trka-prezivljavanja/2009/intervjui-takmiara
 
     
2009 © donewell, Tekstovi: Narodni muzej Valjevo, Flash animacije: Cyber Team
Svi materijali na sajtu su zabranjeni za kopiranje.