asd asd asd asd asd
Jubilarne 25. Tešnjarske večeri u Valjevu
Ovogodišnje jubilarne 25. „Tešnjarske večeri“ održaće se od 5. do 14. avgusta na preko 25 lokacija u Valjevu, saopštili su danas predstavnici Saveta ove manifestacije. Sa preko 100 programa, učesnicima iz Francuske, Irana, Slovačke, Bosne i Hercegovine, poznatim muzičarima iz Srbije, ali i velikim brojem učesnika iz Valjeva, ovogodišnje „Tešnjarske večeri“ pretenduju da okupe veliki broj posetilaca ne samo iz Valjeva, već i šire.
  
Predsednica Saveta „Tešnjarskih večeri“ Milka Erić Vasiljević rekla je da program napravljen tako da u značajnoj meri učestvuju valjevski umetnici, organizacije i asocijacije. „Program odgovara različitim generacijama i ukusima. Svako može pronaći ono što je po njegovoj meri i ono što ga privlači. Posebno smo se bavili decom i ima dosta programa namenjenih najmlađima, dva, a nekada i četiri programa dnevno“, rekla je Milka Erić Vasiljević.
 
Umetnička direktorka manifestacije Katarina Marinković rekla je da je 12 koncerata, devet pozorišnih predstava, dve večeri folklora, deset književnih večeri, pet filmova, revije, prezentacije, radionice, sportski događaji, trka konobara i trka beba samo deo programa ovogodišnjih „Tešnjarskih večeri“. „Večeri pop, rok, elektro muzike i starorgradskih pesama garantuju dobar provod za sve. „Tešnjarske večeri“ će otvoriti Zvonko Bogdan, u petak 5. avgusta od 20.45 h na Letnjoj pozornici na Kolubari. Sviraće i Beogradski diksilend orkestar, održaće se koncert horske muzike, nastupiće studio „Elektik“, grupa „Zana“. Na letnjoj bini ispred Centra za kulturu poslednje tri večeri nastupiće „Nightshift“, „Sevdah baby“ i „Letu štuke“. Kragujevačko, šabačko, bečejsko, beogradsko pozorište, valjevske predstave, ali i predstava Dečje radionice Centra za kulturu predstaviće se valjevskoj publici. U bašti Doma vojske su od 20.00 časova predstave za decu, a od 23.00 časa predstave za odrasle. Dosta Valjevaca je učestvovalo u pravljenju ovog programa i dalo svoj doprinos“, rekla je Katarina Marinković.
 
 
Celolokupan program tešnjarskih večeri sa detaljnim opisima izvođača možete pogledati na sajtu  www.tesnjarskevaljevo.rs
 
     
2009 © donewell, Tekstovi: Narodni muzej Valjevo, Flash animacije: Cyber Team
Svi materijali na sajtu su zabranjeni za kopiranje.